Gewichtscoach

Weg met die rollen koekjes, reep chocolade en zak chips! Tijd om je gewicht op orde te krijgen met een  gewichtscoach. Ga jij de strijd aan?

Win die strijd met je gewicht samen met je gewichtscoach

Je hebt met jezelf afgesproken om het gevecht aan te gaan met die overtollige kilootjes. Je zou gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Nu, lig je languit en energieloos op de bank. Om je heen liggen twee rollen koekjes, een reep chocolade en een zak chips. En dit is niet de eerste keer dat je dit doet sinds het nieuwe jaar. Jouw doel, een fitter en slanker lijf en meer vitaliteit, raakt steeds verder uit het zicht. Geef de strijd niet op. Met een gewichtscoach kun je alsnog je doel bereiken!

Gewichtscoaching: wat is het?

Wist je dat afvallen en een blijvend gezond gewicht bereiken eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is?
Afvallen gaat om een knop omzetten, de juiste balans vinden en goed het afscheid weten tussen ‘hoofdhonger’ en ‘maaghonger’. Maar met al het lekkere eten dat tegenwoordig 24 uur per dag binnen handbereik is, en met alle emoties waarmee je als mens nou eenmaal wordt geconfronteerd, is dit natuurlijk makkelijk gezegd dan gedaan. Alles wat jij nodig hebt, is een persoonlijke gewichtscoach die jou ‘on track’ en gemotiveerd houdt. Aan mij heb je de goede! 

Niet op rantsoen

Wees niet bang: ik zet je niet op een streng dieet, en ik zal je ook niet gaan drillen. Je gaat dus niet op rantsoen, maar wordt stapje voor stapje begeleid naar een gezond voedingspatroon. En daar hoort af en toe iets lekkers ook gewoon bij. Om ervoor te zorgen dat jij een duurzame verandering maakt wat betreft je leefstijl, ga ik een langere samenwerking met je aan. In een paar maanden kunnen wij samen heel wat bereiken. En aan die investering heb jij de rest van je leven wat aan!

Samen afvallen met een maatje

Misschien vind jij het prettig om iemand mee te nemen naar de gewichtscoach. Daarvoor bied ik de ‘duoconsulten’ aan. Met je partner of een vriend of vriendin is het afvallen altijd gemakkelijker én natuurlijk gezelliger. Bovendien vind je als afvalmaatjes steun elkaar. Je kunt elkaar motiveren en uit de put trekken op lastige momenten. Ook is het handig dat, in het geval je aan dezelfde eettafel zit, je één gezonde maaltijd kunt bereiden. Ook je kinderen kunnen gewoon meegenieten met wat er op tafel komt, want gezond eten heeft zoals gezegd niets met diëten te maken! Uiteraard ben je ook bij me welkom voor individuele gewichtscoaching. Hier geniet je van het voordeel dat alle aandacht naar jou uit gaat.

Heb jij drempelvrees?

Het kan zijn dat jij zoals veel mensen een hoge drempel ervaart om hulp te zoeken. Dit omdat je je misschien schaamt voor je eetgedrag. Overdag lukt het je om zo weinig mogelijk te eten, maar ‘s avonds kun je jezelf niet inhouden en eet je bijvoorbeeld soms wel twee rollen koekjes en chips. Vanwege je schaamte vind je het wellicht lastig om naar een gewichtsconsulente te stappen, bang dat die je zal veroordelen om je eetgedrag of om je gewicht. Die schaamte is nergens voor nodig: als gewichtsconsulent ben ik er juist voor je om je te helpen!

Lekkere en gezonde recepten staan onderaan deze pagina!

Er schuilt meer achter je eetgedrag

Vaak zit er meer achter je ongezonde eetgedrag. Je eet niet omdat je het gewoon lekker vindt, maar omdat gevoelens een rol spelen. Het eten helpt vaak om vervelende emoties als verdriet, frustratie, angst en eenzaamheid te dempen. Deze gevoelens bieden slechts op korte termijn bevrediging. Het kan zijn dat jij onbewust blokkades ervaart die het afvalproces zo lastig maken. Net als iedereen heb jij trauma’s en andere bagage meegenomen in het leven. Deze negatieve ervaringen uit het verleden kunnen ervoor zorgen dat jij in het ‘hier en nu’ lastig vindt om goed voor jezelf te zorgen, en dus teveel blijft eten. Daarom ga ik, als je wil, ook met jou de diepte in met brainspotting.

Brainspotting: wat is het?

Brainspotting helpt om deze ‘mentale bagage’ uit de weg te ruimen. Tijdens de therapie worden juist de gebieden in de hersenen ontdekt die zich aan je cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken. Zo ontstaat er weer ruimte in je hoofd om je te focussen om te leven in dit moment. Je bent vrij om aan de slag met het leveren van een belangrijke prestatie: eindelijk die gezonde lifestyle bereiken! Je geniet dus van een dubbele winst. Niet alleen heb je afgerekend met trauma’s uit het verleden. Ook bereik je sneller je streefgewicht!

Hier kun je meer informatie vinden over Brainspotting.

Ben je er klaar voor? Neem contact met me op zodat ik je kan helpen. Iedere stap is er één!

Hella is gediplomeerd gewichtsconsulent/gewichtcoach en is aangesloten bij de BGN. Daardoor worden de consulten veelal (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars. Zie gewichtsconsulenten.nl.

BGN logo
Aangesloten bij de BGN
Hella Biemans, gwichtscoach
Hella Biemans

Let op: Ook mensen die graag willen aankomen zijn welkom!

Ik bied de volgende pakketten aan:

Consulten 1:1 Duo-consulten
min. 3 maanden traject
Intake + behandelplan
Basis dagmenu
Voorbeeld recepten
Variatielijst
Iedere week bespreking en wegen
min. 3 maanden traject
Intake + behandelplan
Basis dagmenu
Voorbeeld recepten
Variatielijst
Iedere week bespreking en wegen
€ 344,50
Na de drie maanden € 10,- p/weegconsult
€ 465,00
Na de drie maanden € 15,- p/weegconsult

Pinterest

Op https://nl.pinterest.com/hellabiemans/mmm-gezond/ heb ik een bord met lekkere gezonde recepten voor alle dag. 

Nasi met witte kool: 

Nasi met witte kool

25 min. bereiden – 2 personen

Ingrediënten

  • 90 gr volkoren rijst
  • 250 gr tempeh
  • 3 el sambal
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine paksoi
  • 3/4 witte kool
  • 50 gr cashew noten, ongebrand en ongezouten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bak­papier.
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
Snijd de tempeh in kleine blokjes en meng ze in een kommetje met 2 eetlepels sambal en 2 eetlepels olie.
Verdeel de tempeh vervolgens over de bakplaat en bak het in de oven in 15-20 minuten krokant. Schep de tempeh halverwege even om.
Was de groenten en snijd de paprika en paksoi in kleine stukjes. Snijd de witte kool in grove stukken en doe ze één voor één in de keukenmachine. Vermaal tot korrels.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de witte kool hierin in zo’n 6-8 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de rijst, paksoi en paprika toe. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de sambal.
Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en rooster de cashewnoten hierin goudbruin.
Verdeel de nasi over twee borden en maak af met de tempeh en de cashewnoten.

Bron: basis chickslovefood.nl, aangepast door Happy Body 4U

Printbare versie

Eerder gepubliceerde recepten

Kip-Kerrie met bloemkoolrijst
Chinese kip in zoetzure saus
Muffin pruim/peer
Magere (BBQ)sausjes
Schnitzel caprese met courgetti
Knol­sel­de­rij­gra­tin met ap­pel en wal­no­ten
Vegetarische spaghetti
Groentefrites met zalm uit de oven
Gevulde paprika met quinoa
Spaanse tortilla met Courgette