Seizoensgroente met recept

couscous met bietjes

Seizoensgroente: lente

Zie je jezelf ook als een schakel in het geheel? Je zorgt zo goed mogelijk voor jezelf zodat je ook beter voor een ander en de wereld kunt zorgen. Dat kan op vele vlakken. Eén daarvan is duurzaam eten. Het spreekt voor zich dat groente eten die uit Nederland zelf komt, duurzamer is dan uit de verre landen. Maar ook eten elders uit Europa kan een duurzame keuze zijn.

Deze groenten zijn altijd een goede keus: De lente is begonnen! Welke groenten uit fruit horen hierbij eigenlijk? Ik zet ze op een rijtje voor je:
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
IJsbergsla
Koolrabi
Prei
Raapjes
Radijs
Rode biet
Rode kool
Spitskool
Spruiten
Tomaat
Ui
Wortelen
Witlof
Witte kool
Asperge
Chinese kool
Komkommer
Lamsoren
Paksoi
Pompoen
Postelein
Prei
Raapjes
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rettich
Rode biet
Rode kool
Romatomaat
Schorseneren
Tomaat
Trostomaat
Tuinboon
Ui
Veldsla
Vleestomaat
Winterpeen
Winterpostelein
Witlof
Witte kool
Wortelen
Zeekraal

Genoeg keus! Wat ga je daarmee maken!? Bijvoorbeeld…

Couscous salade met bietjes

20-30 min. bereiden, 2 personen

Ingrediënten:
150 gram, volkoren couscous
theel. couscouskruiden (Ras el Hanout)
2 a 3 rode bieten (rauw)
Geschaafde amandelen
50 gr feta
Veldsla
Handje rozijnen
Halve sinaasappel
Sap van een halve sinaasappel en geraspte schil

Bereiden:
Schil de bieten, snijd ze in plakjes en kook ze tot ze wat zacht zijn. Ze geven erg veel kleurstof af, dus handschoentjes dragen is dan wel handig. (Of koop gekookte biet in pot). Kook de couscous volgens de verpakking gaar en voeg de sinaasappel rasp en wat peper en zout toe en de kruiden.

Meng de couscous met de feta, rozijnen en het sap van een halve sinaasappel.

Verdeel de veldsla op een bord met de partjes sinaasappel. De bietjes daar bovenop en vervolgens het couscousmengsel. Bestrooi het tot slot met geschaafde amandelen.

Eet smakelijk!

Printbare versie

Basis recept: leukerecepten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *